ОШ "Бранко Радичевић"

Филтер
 •          Уметничка творевина Бојана Грујића, нашег професора ликовне културе, поносно краси двориште школе  и у овим снежним данима.

  thumbnail 5 

  thumbnail 18thumbnail 11

 •             Даривањем новогодишњих пакетића, обрадовали смо малишане са подручја наше општине. Ученици су се великодушно одазвали хуманитарној акцији "Дарујте слаткиш за дечји осмех", која је организована у сарадњи са Средњом школом.

  thumbnail 21

  thumbnail 1thumbnail

   

   

   

 •            Позивамо ученике да присуствују историјском часу који се одржава поводом јубилеја - сто година од потписивања примирја у Првом светском рату:

             Мултимедијални  сценски приказ - "Голгота и васкрс Србије"

   Извођачи припадају најзначајнијим драмским, музичким и балетским уметницима Србије.

   Одржаће се 21. децембра 2018. године у 13 часова, у сали Дома културе. Улаз је бесплатан.

             

 •             У складу са програмом здравствено-васпитног рада патронажних сестара (Дом здравља "Мали Зворник"), 19. децембра 2018. године Станојка Игњатовић одржала је предавања и видео презентације за ученике наше школе. За ученике осмог разреда тема предавања била је "Сида", док су ученици седмог разреда слушали предавање на тему "Правилна исхрана". У току школске године биће обрађене следеће теме:

  thumbnail

    DSC02952

    DSC02955

   

   

   

 •      СП "Ластра" од 1. јануара 2019. године почиње да примењује месечне карте за неограничен број вожњи у току дана. Месечне карте за ученике важиће према школском календару ( за дане када се одржава настава).

       Фотографисање ученика за месечне карте обавиће се у четвратк, 20.12.2018. године од 10оо часова, по цени од 100 динара за четири фотографије малог формата (као за личну карту).

       Фотографисање је у школи.

 • 1. Организује се хуманитарна акција:

                "Дарујте слаткиш за дечји осмех"

      Прикупљање слаткиша за новогодишње пакетиће у сарадњи са Средњом школом. Акција траје до 21. децембра 2018. године.

  2. Упозоравају се ученици да не излазе из школског дворишта за време одмора и наставе без одобрења одељ.старешине, предметног или дежурног наставника - ради личне безбедности.

  3. Примећено је да ученици бацају различите отпатке и чврсте предмете у тоалет, што може изазвати запушење канализације. Дежурство је појачано и биће строго кажњени ученици који то чине.

 •      Покренута је хуманитарна акција за прикупљање средстава за лечење Јасне Чикић из Лознице (информација у прилогу) и организована је хуманитарна фудбалска утакмица.

       Уколико ученици нису у могућности да присуствују утакмици, могу да донирају новац до уторка, 4.12.2018. године. Новац прикупљају благајници, а затим га предају педагогу школе.

 •     Јесењи распуст за ученике почиње у петак, 9. новембра а завршава се у понедељак, 12. новембра 2018. године.

      Дан примирја у Првом светском рату је државни празник и обележава се 11. новембра. 

      Настава почиње у уторак, 13 новембра 2018. године. 

 •      Јесењи крос ће се одржати 12. октобра 2018. године, у петак, по следећем распореду:

              - 1030 часова: ученици I-IV разреда

              - 1130 часова: ученици V-VIII разреда

       Часови су скраћени.

 •       Основна школа "Бранко Радичевић" јавно похваљује женску екипу школе (пионирке) за освојено II место на такмичењу у улову рибе на пловак, а мушку екипу школе (пионири) за освојено I место. Похваљују се за постигнуте резултате (победници у оквиру свог сектора):

  1. Јовановић Алекса VI2

  2. Јевтић Михајло VI1

  3. Митровић Вукашин I2

  4. Драгић Вељко III2

  5. Перић Урош IV2

   

 • Сви ученици, од најмлађих до најстаријих, уживају у украшавању школе поводом предстојећих празника. 

   

  thumbnail

  thumbnail 1

  thumbnail 3

   

   

 •              Противпожарна обука одржана је у петак, 30.11.2018. године, у нашој школи. Поред предавања, сви запослени су присуствовали и практичној обуци. thumbnail 6thumbnail 7thumbnail 8thumbnail 9